Preloader
ABC Restaurants
Huisregels

Huisregels

Respect
Heel af en toe merken we het zelfs bij ABC: mensen die even vergeten dat bij zo iets leuks als samen gezellig en lekker met eten en drinken bezig zijn, ook het begrip “respect” bij ABC een goed uitgangspunt is. Dus geen discriminatie, racisme, agressie of ongewenste intimiteiten. Ook al zo’n logisch punt. Net zoals het absoluut niet past om onder invloed van drugs of alcohol een gezellig uitje te verpesten. Wie er zich onverhoopt toch aan bezondigt, mag niet meer meedoen en wordt met zachte, maar doelgerichte hand naar buiten begeleid. Gelukkig maken we dit niet vaak mee. En dan heb je ook nog opzettelijke vernieling of beschadiging. Uitzonderingen zijn het. Het spreekt vanzelf dat wie dit toch denkt te kunnen doen, verantwoordelijk voor de reparatie- of vernieuwingskosten wordt gesteld.
 
Roken en veiligheid
Omdat we het beste voor onze gasten willen, hebben we een aparte rokersruimte ingericht, voor mensen die graag tussen de verschillende gangen van een sigaret of een e-sigaret willen genieten. Een kwestie van rekening met elkaar willen houden.
Ook jullie veiligheid is ons een zorg, in die zin, dat wij middels camera’s over jou en je eigendommen kunnen waken. Wapens zijn op het terrein van ABC uiteraard niet toegestaan, net zo min als het bezit van of handelen in drugs. Ach, en dat we niet houden van agressief gedrag en overlast, zal toch ook niet raar in de oren klinken. Wij gaan ervan uit dat dergelijk gedrag niet past bij het genieten van heerlijke spijzen, verwennerijen voor de smaakpapillen.
 
Calamiteiten
Ondanks al onze goede zorgen kan er altijd iets vervelends gebeuren. Gelukkig zijn veel van onze medewerkers opgeleid als bedrijfshulpverlener (BHV-er) en die weten precies wat ze moeten doen als er iets naars gebeurt. Als je iets ziet gebeuren wat naar jouw idee mogelijk gevaar oplevert, waarschuw dan alsjeblieft zo snel mogelijk een medewerker. Die komt als een speer in actie, weet waar een AED hangt en hoe er mee om te gaan. Snelheid kan soms levens redden.

Gevonden of verloren?
Ja, het kan best druk zijn bij ABC. Soms vergeet iemand iets. Als je iets vindt dat niet van jou is, wil je dat aan een medewerker geven? Wij bewaren gevonden voorwerpen 4 weken. Als je iets kwijtraakt, dan zijn we daar echter niet aansprakelijk voor. Dan kun je het beste binnen die 4 weken even bellen of jouw voorwerp inmiddels met smart op je ligt te wachten. Zo kunnen verliezers en vinders elkaar een plezier doen.

Etenswaren of snoep mee naar buiten?
Ook al zoiets van “ja, maar dat doe je toch niet?” Helaas komt het toch nog wel eens voor. Echt waar. Je hebt betaald voor het binnen in al onze restaurants te mogen eten en drinken. Zoveel je wilt? Zeker. En toch is er af en toe nog iemand die nog wat extra’s mee naar buiten neemt in tas of jaszak. Als we dit merken kunnen we niet anders dan overgaan tot tassencontrole. Vinden we daar ten onrechte meegenomen etenswaren of snoep in terug, dan zijn we genoodzaakt de politie in te schakelen. Klinkt niet leuk en is het ook niet. Voor niemand.
Vandaar dat we het niet op prijs stellen dat grote tassen mee naar binnen worden genomen. Heb je ergens vragen over? Is er iets niet duidelijk? Een klacht misschien? Aarzel niet en neem contact op met een (leidinggevende) medewerker. Die zal er alles aan doen om u te helpen. Want één ding is zeker. Wij genieten als we tevreden en gelukkige gasten zien zitten. Gezellig etend. Alleen, met een kennis, vriend of geliefde. Met de hele familie of het eerste elftal. Met je klas, de hobbyclub of anderen die houden van heerlijk smullen in een aparte ambiance.

Geen trouwe viervoeters
Huisdieren zijn bij ons helaas niet toestaan, ook niet op het terras. Dit heeft onder andere te maken met de hygiëne en voedselveiligheid waar we zeer strikt in zijn.